Het bestuur

Ivan Otten

Voorzitter Stichting Netto Leven

Stichting Netto Leven ziet dat het schuldensysteem zoals het in Nederland gehanteerd wordt, niet meer naar behoren werkt. Ivan heeft dit als ervaringsdeskundige mogen ervaren en wil graag iets veranderen aan de manier van werken. Op die manier kunnen mensen eerder deelnemen aan de maatschappij. Nu zijn ze vaak jaren kwijt aan verplichte trajecten.

Een gemiddelde schuldeiser heeft in Nederland €42.000,00 schuld. Volgens NIBUD kost het de samenleving €100.000,00 om een schuldenaar te voorzien. Denk aan Re-integratie, ziekteverzuim, huisuitzettingen, minder koopkracht, schuldhulpverlening, bewindvoering, restschuld, etc.

Dus de samenleving (wij dus) betalen een ton voor een schuld van €42.000,00?

Dat kan anders vindt Stichting Netto Leven.

Stichting Netto Leven koopt schulden af en voorkomt dat mensen in lange trajecten terecht komen die heel duur zijn. Zo neem je al weer binnen een paar maanden deel aan de maatschappij en wordt geld dat beschikbaar is gereserveerd voor de schuldeisers. Zo bespaar je de samenleving al snel €82.500,00. Stichting Netto Leven is dienstbaar voor alle partijen.
Schuldenaar, schuldeiser en de samenleving!

Lees mijn verhaal op www.nettoleven.nl

Marjolijn Roll

Vice-voorzitter Stichting Netto Leven

Marjolijn heeft zich de afgelopen tien jaar met veel plezier, passie en energie ingezet als projectmanager. Totdat het moment kwam dat het plezier verdween en haar baan weliswaar salaris opbracht, maar vooral veel energie kostte. Nu neemt zij bewust de tijd voor bezinning en is er ruimte om aandacht te schenken aan dingen die ze belangrijk vindt. Zoals de Stichting Netto Leven, waarvoor zij zich graag wil inzetten als vice-voorzitter.

Ilse Jansen

Secretaris Stichting Netto Leven

Ilse Jansen heeft het bedrijf theMEproject.nl

Ilse ondersteund mensen bij het doorbreken van patronen waar deze in de weg staan om zichzelf te zijn. Belangrijkste gebieden zijn patronen van (eet)verslaving, angst of dwangmatigheid.

De bron van deze zoektocht begon 10 jaar geleden toen ik geconfronteerd werd met een eetstoornis, boulimia. Het was mijn eetstoornis die me uitdaagde in de spiegel te kijken. Niet langer naar de buitenkant. Maar naar de binnenkant. Het hielp me om van afstand naar mezelf te kijken. Ik was mijn project geworden. De doelstelling van mijn project? Ik wilde beter worden! Het plezier terug in mijn leven! Het vertrouwen! Elke dag opnieuw kiezen om mezelf te zijn en mezelf te laten zien. En dat is gelukt. Met veel vallen en nog vaker opstaan.

Ik heb goede hulp gehad. Degene waar ik altijd het meest van leerde waren voor mij de ervaringsdeskundigen. Zij begrepen de mechanismes van schaamte en schuld waarin je zo gevangen kunt zitten als het niet goed met je gaat.

Als ervaringsdeskundige en secretaris zal Ilse zich inzetten voor Stichting Netto Leven.

Etienne de Laat

Penningmeester Stichting Netto Leven

“Etienne is energiek, gedreven en sociaal. In 2003 startte hij zijn carrière bij een accountantskantoor in Tilburg. In 2012 vertrok hij naar China om de Chinese taal te studeren en uiteindelijk te werken voor een multinational in de textiel industrie als Financial Controller en Business consultant. Hij was daarnaast actief als penningmeester voor de Nederlandse Vereniging en 5A+ Toastmaster Club in Shanghai.

Sinds 2017 is Etienne samen met zijn Chinese vrouw weer terug in Nederland. De rol als Business consultant beviel hem zo goed dat hij vol passie aan de slag ging met een ICT opleiding en werkt nu aan een project voor KLM. Voor Stichting Netto Leven gaat Etienne, naast het penningmeesterschap, de automatisering verbeteren waardoor het bestuur zich volledig kan focussen op het doel van de stichting.”

Menu