Onze werkwijze

Het hebben van schulden zet mensen soms echt jarenlang buitenspel. Wij vinden dat een verspilling van tijd, geld en talent. Die verspilling pakken wij aan. Wij streven ernaar mensen binnen drie tot zes maanden uit de schulden te helpen. Samen met jou zorgen wij ervoor dat je weer volop kan deelnemen aan de maatschappij.

Netto Leven is een meldpunt voor vroegsignalering. Hoe eerder je belt met je probleem, hoe beter het is.

Hoe wij je helpen met je schulden

1
Stap

Onze eerste hulp bij schulden is luisteren. Een eerste afspraak bij Netto Leven begint daarom met een kop koffie. Vaak hebben mensen veel meegemaakt. Alleen door persoonlijk contact kun je maatwerk leveren. Dat gaat niet met protocollen en formulieren. Vanuit vertrouwen werken we door goed te luisteren naar een plan op maat.

Binnen een paar uur heeft Ivan mij de moed gegeven en de wil om mijn shit op te lossen en het niet langer voor me uit te schuiven.
BGAmsterdam
2
Stap

De tweede stap is overzicht creëren in de administratie. We brengen de situatie in kaart: hoeveel schulden zijn er en bij welke bedrijven en/of instanties? Welke inkomsten zijn er?
We maken een plan en gaan in gesprek met de schuldeisers. Ons doel is te zoeken naar oplossingen voor alle partijen. Samen zoeken we naar liquide middelen waarmee we schuldeisers een aanbod doen.

Vol energie kijk ik naar de toekomst. Door het maken van doelgerichte en concrete plannen is er overzicht en rust gekomen.
MTZeist
3
Stap

We helpen niet alleen mensen met schulden. We zijn er ook voor de schuldeisers. Al het beschikbare geld gaat rechtstreeks naar hen en niet naar de instanties die er traditiegetrouw omheen hangen. We bereiken sneller een akkoord en komen eerder toe aan nazorg. Dit is bij ons geen ondergeschoven kindje. We helpen je bij het leren omgaan met je financiën.

Wat je moet weten

Wij zijn een Stichting. Betrouwbaarheid is voor ons van levensbelang. Wij werken daarom met screening. Dit doen wij juist omdat we mensen willen helpen, vandaag en in de toekomst.

Zoek je hulp maar sta je overal voor een dichte deur? Of houd je uit schaamte je problemen voor jezelf. Stel het niet langer uit. Zet vandaag nog de eerste stap. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. We drinken samen een kop koffie, luisteren naar je verhaal en leggen je uit hoe we jou kunnen helpen.

Wat als we niet tot een akkoord komen met schuldeisers?

Soms komt het voor, dat we er met schuldeisers niet uit komen. We laten je dan zeker niet in de steek. We helpen je bij de vervolgstappen of brengen je in contact met een betrouwbare bewindvoerder.

Menu