Ervaringsdeskundige

“Het is dinsdagmorgen 9 uur. Ik zit in de wachtkamer bij de huisarts. Normaal de straat over, het gaat niet meer. Ik heb angstaanvallen. Opstaan iedere morgen is een opgave. In enkele maanden tijd ben ik mijn koophuis en mijn ondernemingen kwijt geraakt, zit ik in de schuldsanering en ben vader geworden in een stukgelopen relatie. Een burn-out, denkt de huisarts. Mijn accu is niet leeg. Mijn accu moet vervangen worden.”

Het verhaal dat leidt naar de start van Netto Leven begint hier. Het was tijd om ter zake te komen. Het was de tijd om hoofd- van bijzaken te onderscheiden. En veel is bijzaak, ontdekte ik. Kost iets energie zonder dat het wat oplevert? Weg ermee. Draagt iets niet bij aan een weg naar boven? Weg ermee. Alle tijd en energie ging vanaf dit moment naar mijzelf en mijn zoon. Ik zorgde dat ik van alles op de hoogte was en dat ik zelf de oplossingen aandroeg. Kortom, ik pakte de regie over mijn leven. Verandering begint echt bij jezelf. Het heeft me veel positiviteit gebracht.

Dit is voor mensen met schulden een moeilijke opgave. Het stelsel van regels is complex. Om in dat web je kracht en positiviteit te behouden is soms een bijna onmogelijke opgave.

Netto Leven kan je helpen. Stop nu met uitstellen!

Zelfredzaamheidscoach

De bewustwording van geld en creativiteit in 3 jaar WSNP is enorm. Je eer opzij zetten en achteraan sluiten in de rij bij de voedselbank is in eerste instantie een hele opgave. Er kwam aan de rij met mensen en problemen geen einde.

Ik vond het een mooie ervaring, maar je wordt er enorm kwetsbaar van. Maatschappelijk werk, jeugdzorg, bewindvoerder, deurwaarders, incassobureaus, rechter-commissaris, UWV, Werk & Inkomen en constant je verantwoording afleggen is heftig, maar zo enerverend. Inzien dat er problemen zijn en de confrontatie daarmee aangaan heeft voor mij mijn ogen geopend.

Vandaar de naam Netto Leven. Niet alleen leren omgaan met je (beperkte) financiën, dus budgettering, maar ook van alles wat overtollig is in je leven afscheid nemen. Neem de regie en leef je fijnste leven! En creëer een Netto Leven.

Menu